Perättömiä huhuja korona-altistumiseen liittyen liikkeellä

Olemme lähipäivinä kuulleet eri lähteistä huhuja liittyen 18.7. tansseissa sattuneeseen mahdolliseen korona-altistumiseen ja haluamme tässä oikaista niitä. Yhden huhun mukaan loppukesän tanssit on peruttu. Näin ei ole, tanssit jatkuivat viime sunnuntaina normaalisti ja jatkuvat vielä tulevanakin sunnuntaina Leif Lindemanin tahdissa, paitsi jos viranomaiset muutavat yleisötilaisuuksia koskevia ohjeistuksiaan. Toisen huhun mukaan lavalta on asetettu satoja ihmisiä karanteeniin. Tämäkään ei luonnollisesti pidä paikkaansa. Kerromme aivan varmasti itse, jos jotain muutoksia tulee.

18.7. tanseissa siis oli paikalla tanssimassa henkilö, jolla myöhemmin seuraavalla viikolla oli todettu koronatartunta. Kyseinen henkilö oli tanssinut vain oman seuralaisensa kanssa. Meidän tietoomme ei ole tullut kyseiseen tartuntaan liittyviä jatkotartuntoja.

Kuluneena kesänä tanssijoita on ollut koronaa edeltävään aikaan verrattuna selvästi vähemmän, joten lavalla on ollut väljempää, mikä osaltaan pienentää riskiä saada tartunta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: